Thumbnail pagina

Thomas Pieters heeft zijn European Tour Full Card 2014 beet!

Thomas Pieters heeft zijn European Tour Full Card 2014 beet!

Thomas Pieters is er in geslaagd om in Girona zijn European Tour Card voor 2014 te veroveren. Thomas speelde, ondanks het virus waar hij een ganse week mee worstelde, een fantastisch tornooi. Met -10 in totaal over 6 ronden kwam Thomas uit op een gedeelde 17e plaats. Enkel de top-25 krijgt een ?full? card voor de European Tour 2014. De Qualifying school is een ware golfmarathon en uitputtingsslag.

Eerst moet je zien om stage 1 & stage 2 te overleven vooraleer je kan deelnemen aan de Final Stage. Na 4 ronde op de Final Stage vindt er een cut plaats. De top 70 speelt dan nog 2 ronden met de ?full? cards als inzet. Thomas plaatst zich bij de beste 25 uit een deelnemersveld van bijna 900. 

Thomas, die 4 jaar aan de VVG topsportschool in Hasselt studeerde, is de eerste VVG?er die in slaagt in het 12-jarig bestaan van de Vlaamse Vereniging voor Golf om een European Tour card te bemachtigen. Na zijn tijd aan de VVG topsportschool vertrok Thomas richting USA waar hij zijn studies startte aan de University of Illinois. Met Illinois bleef Thomas werken aan zijn fantastische amateur carri?re (Winner NCAA individual title 2012, National runner-up met Illinois, Winner Palmer Cup, Winner EK Team Boys,…)  om in juni 2013 zijn amateurstatuut vaarwel te zeggen. Ook bij de profs maakte Thomas, die gesteund wordt door Be-gold en Top Golf Vlaanderen, een mooie start. Zo mocht hij deelnamen aan 3 European Tour wedstrijden waarvan hij op 2 de cut haalde met als beste prestatie een 29ste plaats tijdens de Alstom Open de France. Op 6 Challenge Tour tornooien waarin hij startte haalde hij 4 X de cut.

We zijn trots op ?onze? Thomas die, dankzij de Be Gold en Top Golf Vlaanderen steun, in alle vrijheid zijn kans is kunnen gaan ?n ze nu zelf ook neemt. Ook een belangrijke vermelding voor het 'Team Pieters' om dit mee mogelijk te maken voor hem. 

Thomas, PROFICIAT met het behalen van je European Tour Full Card 2014, datgene dat jij zo graag wilde en dat je met veel passie en doorzettingsvermogen hebt kunnen verwezenlijken! Veel succes op de grote Tour in 2014!

Thomas bij zijn instap op de VVG topsportschool
Thomas nu, Rookie op de European Tour 2014! 
Klik hier voor meer info betreffende de Q-school.