Thumbnail pagina

Thomas Pieters knap 4e in Rio !

Na een ijzersterke slotronde be?indigde Thomas het golftoernooi op een knappe vierde plaats. Thomas Pieters stond na twee rondes, halfweg de competitie, knap tweede maar kende zaterdag een echte offday. Op de slotdag trok Pieters nog eens alle registers open en kwam hij op de Olympic Golf Course rond in 65 slagen, zes onder par en zijn beste ronde van het toernooi.

VVG is supertrots om de prestatie van 'young Thomas'. Onze alumni topsportschool is nog maar 24 en de medaillewinnaars zijn echte oude rotten in het vak. Dat beloofd voor de volgende jaren!

Met een totaal van 275 slagen (-9) moet Thomas in de eindstand alleen de Britse winnaar Justin Rose (-16), de Zweed Henrik Stenson (-14) en de Amerikaan Matt Kuchar (-13) laen voorgaan.

'Ik heb vandaag heel goed gespeeld', reageerde Thomas . 'Ik heb zeker vijftien of zestien kansen op birdies gecre?erd. Daarvan heb ik er maar zes verzilverd. Onder meer op de laatste hole laat ik er een liggen. Maar ik kan mezelf niets verwijten. Gisteren was het gewoon mijn dag niet. De fout lag 100 procent bij mij, maar ik kende ook wat pech, wat wel vaker gebeurt in deze sport.'

Nicolas Colsaerts begon aan de slotdag als veertiende, een positie die hij deelde met onder meer Pieters. Maar terwijl die laatste een comeback lukte, kwam Colsaerts rond in twee over par. Hij eindigde zo met 283 slagen (-1) achter zijn naam. Colsaerts haalde daarop -met een krop in de keel- nog eens aan waarom zijn band met de Spelen zo speciaal is. Zijn overgrootvader Jean-Jacques Tensen nam na WOI deel aan de Spelen als lid van het waterpoloteam. 'Ik had een hechte band met mijn overgrootmoeder. Ze woonde bij ons tot ik 17 was en wij waren echt close. Ik heb deze week heel vaak aan haar gedacht.'


Well done Team Belgium Golf!