Thumbnail pagina

Thomas Pieters sluit seizoen af met fantastische 29e plaats in Race To Dubai!

Na een aarzelende zomer, herpakte Thomas zich met enkele prachtige resultaten en mocht hij alle wedstrijden van de Final Series betwisten. Deze bestonden uit de ?Turkish Airlines?, waar hij T26ste eindigde met daarop volgend de ?WGC-HSBC Champions?, die hij afsloot met een gedeelde 23ste plaats.

Op 12 november vervolgens waren er de ?BMW Masters?, waar Thomas gedeeld 13de eindigde en de Race werd het voorbije weekend afgesloten met het ?DP World Tour Championship? in Dubai, de apotheose van het Europese golfseizoen. Met -7 in totaal greep hij er een gedeelde 22e plaats.

Een sterk seizoen dus voor Thomas, dat hij in de Race To Dubai afsloot op een fantastische 29ste plaats, proficiat!

Thomas werkte in zijn tweede jaar als profgolfer een sterk seizoen af. Hij behaalde dit jaar 18 cuts, tegenover 10 in 2014, met als kers op de taart 2 overwinningen in Tsjechi? en Nederland. Dankzij deze knappe resultaten, klom Thomas heel wat op in de Wereld ranking en de Race to Dubai, die dus het voorbije weekend zijn ontknoping kende.

Lieselotte Pieters (manager Thomas): ?Terwijl het eerste jaar met grote vraagtekens aangevat werd, schonk dit tweede seizoen als pro de nodige mentale rust.?

Momenteel is het aftellen naar zijn deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016.