Thumbnail pagina

Thomas Pieters stijgt naar plaats 33 in de wereldranglijst!

Dit weekend speelde Thomas Pieters zijn eerste PGA Tour wedstrijd van 2017 en dit was het Genesis Open. De weersomstandigheden bracht de timing van het Genesis Open een beetje in de war, Pieters kon zijn derde ronde dan ook pas op zondag afmaken en speelde vervolgens op dezelfde dag zijn vierde en finale ronde. Een lange dag maar daar leek onze Belgische topper geen last van te hebben. Hij eindigde het Genesis Open met een super sterke slotronde van -8, acht birdies en geen enkele bogey. Dit bracht hem op -12 en een welverdiende tweede plaats!

Het Genesis Open werd op de Amerikaans Riviera Country Club betwist en met zijn tweede plaats is Pieters de beste Belg ooit in een Amerikaans PGA-tornooi. Met de golfbaan van de Riviera Country Club was Pieters echter al bekend, in 2012 won hij op dezelfde golfbaan het NCAA Men's Golf Championship en werd hij zo bekroond als Amerikaans universitair kampioen!

De winnaar van het tornooi was Dustin Johnson met een totaalscore van -17. Johnson had een voorsprong gemaakt die niet meer te overbruggen was en daar was Thomas zich van bewust. Een tweede plaats was het hoogst haalbare en daar is hij helemaal voor gegaan en met succes!

Dankzij deze prestatie steeg Thomas maar liefst 17 plaatsen op de wereldranglijst en zo staat hij nu op plaats 33! Dit is de tweede hoogste notering ooit van een Belg op de wereldranglijst! En niet te vergeten dat het seizoen nog maar pas begonnen is.

Wij bij VVG zijn enorm trots op deze alumnus van de VVG Topsportschool!