Thumbnail pagina

Thomas Pieters wint KLM Open 2015 en pakt zo 2 Europese Tour-zeges op 2 weken tijd!

Met deze winst behaalt Thomas 333.000 punten en is hij zeker ook in 2016 ?n 2017 een European Tour-speler te zijn. Ook zal hij hierdoor meespelen in de final series en stijgt hij in de Race To Dubai waardoor hij momenteel geplaatst is voor de grand final. Tevens verbetert hij zijn wereldranking en verstevigt hiermee zijn olympische ranking. We zijn zo goed als zeker dat Thomas hiermee zijn olympische selectie te pakken heeft voor Rio2016 daar waar de planning Tokyo 2020 naar voor schoof.

Thomas is 23 jaar, woont in Nijlen en studeerde 4 jaar aan de VVG topsportschool in Hasselt. Hij ging door het volledige traject van regionale en nationale trainingen en is de eerste VVG?er die er in slaagt om een European Tour wedstrijd te winnen. Na zijn tijd aan de VVG topsportschool vertrok Thomas richting USA waar hij zijn studies startte aan de University of Illinois.

Met Illinois bleef Thomas werken aan zijn fantastische amateurcarri?re (Winner NCAA individual title 2012, National runner-up met Illinois, Winner Palmer Cup, Winner EK Team Boys,?) om in juni 2013 zijn amateurstatuut vaarwel te zeggen. Ook bij de profs maakte Thomas, die gesteund wordt door Be-gold en Top Golf Vlaanderen, een mooie start. Zo behaalde hij bij zijn eerste deelname aan de Qualifying school direct een full categorie op de Tour en kon deze categorie in zijn Rookie jaar 2014 ook behouden. Een tweede plaatse in de Spaanse Open 2014 was de meest in het oog springend resultaat, maar ook enkele top 10-plaatsen toonden in 2014 het talent van ?Young Pieters? zoals hij genoemd wordt op de Tour. Nu zet hij in 2015 een nieuwe stap voorwaarts.

Met Thomas wint er opnieuw een Belg op de KLM Open, na Belgisch recordhouder Flory Van Donck. Hij won er maar liefst 5 keer, waarvan de laatste zege dateert van 1953.

De laatste Belgische zeges op de European Tour dateren van 2012 en 2011 met Nicolas Colsaerts (Volvo World Match Play 2012 en China Open 2011). Daarvoor moet je teruggaan tot 1974 (Philippe Toussaint in 1974 Benson&Hedges).

We zijn trots op Thomas die, dankzij de steun van Be Gold en Top Golf Vlaanderen, in alle vrijheid zijn kans heeft kunnen grijpen ?n ze ook waar maakt. Ook een belangrijke vermelding voor het volledige 'Team Pieters' om dit mogelijk te maken.