Thumbnail pagina

Top Golf Vlaanderen-programma selecteert voor 2015

In 2010 werd het Top Golf Vlaanderen-programma in het leven geroepen als ondersteuning voor talentvolle spelers. Na de VVG-Topsportschool, waar de bouwstenen gelegd worden voor een carri?re op het professionele golfcircuit, kunnen getalenteerde jongeren sindsdien instromen in dit programma. Via de financi?le en sporttechnische steun krijgen deze spelers de kans hun Olympische droom na te jagen.

Als speler/speelster kan je slechts instromen mits het voldoen aan specifieke voorwaarden die onder meer de ontwikkelingslijnen betreffen, de ranking, het palmares en de omkadering.

Top amateur:
Charlotte De Corte, Fanny Cnops, Leslie Cloots, Thomas Detry en Alan De Bondt maken deel uit van het programma. Sommigen onder hen krijgen steun via hun Amerikaanse college, anderen verkrijgen structurele ondersteuning vanuit de VVG.

Prof:
Voor 2015 verkrijgen Lien Willems, Manon De Roey, Kevin Hesbois en Laurence Herman steun. Voor Lien belooft het een erg belangrijk seizoen te worden met haar deelname aan het Europese circuit. Hiermee is ze, na Thomas Pieters, de tweede VVG-speelster die haar kans waagt op Europese Tour. Ook Manon behaalde vorig jaar gedeeltelijk speelrecht op de LET en Kevin Hesbois zet dit jaar de stap naar het professionele circuit. Laurence is actief op de Letaccess.

Full Prof:
Thomas Pieters is de 'Full prof' binnen het Top Golf Vlaanderen programma 2015. In 2014 behaalde hij de 83e plaats in de Race to Dubai wat hem in 2015 een Full Cat European Tour opleverde. Dit onderdeel binnen het TGV Programma voorziet in een ?give back? aan de VVG waarbij de speler zijn ervaring en skills ter beschikking stelt van onze jeugd. Zo was Thomas al aanwezig op de topsportschool en zal hij binnenkort op de regionale training aanwezig zijn . VVG dankt de speler van harte om deze return aan golf en de VVG aan te bieden.


Het Top Golf Vlaanderen Programma Schematisch :


Voor meer info betreffende het Top Golf Vlaanderen Porgramma klik hier