Thumbnail pagina

Update met fotoalbum! Geweldige prestaties van onze Belgen in Rio!

Thomas Pieters eindigt 4de op de Olympische Golf Spelen en zet de golfsport in de kijker!

Na 112 jaar werd golf opnieuw erkend als een Olympische sport, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts plaatsten zich om ons land te verdedigen op de Olympische Golf Spelen. Beide Belgen maken een zeer goede start, Thomas speelt een openingsronde van -4 onder de baan en Nicolas speelt -3. Na de eerste dag is Belgi? het enige land met twee spelers in de top 10! De tweede dag speelt Nicolas Colsaerts een 'steady' ronde par en Thomas schittert met een ronde van -5 en neemt zelfs even de leiding met een totaalscore van -9. Zaterdag is een moeilijkere dag voor Thomas en hij valt terug, Nicolas blijft stabiel met een rondje par. Na een moeilijke 'moving day' voor Thomas, maakt hij op de finale dag een heuse 'come back' met een ronde -6! Met een ronde van +2 zakt Nicolas wat weg in de ranking.

Eindresultaat:

Thomas Pieters 4de plaats!

Nicolas Colsaerts eindigde op de 30ste plaats.

Dankzij de zeer mooie resultaten van zowel Thomas Pieters als Nicolas Colsaerts hebben zij de golfsport een enorme dienst bewezen. Golf kwam dankzij hun prestaties in de aandacht en mensen konden op een leuke manier kennis maken met het golf.

Birdie

Onze mascotte Birdie was in Rio aanwezig om mee te supporteren van op de eerste rij. Birdie beleefde een geweldige 4 dagen en kon onze Belgische toppers van dichtbij volgen. Je kan zijn avonturen terugvinden op Twitter. Het was een belevenis dat Birdie niet snel zal vergeten!

Rio House

13 en 14 augustus kon je ons vinden in het Rio House in Oostende. Alle bezoekers konden dit weekend genieten van gratis initiaties en een hechte Team Belgium sfeer. Op 13 augustus was het fan dag en kon je een foto nemen met onze mascotte Birdie en met de Belgische golf Olympi?rs alsof je er vlak naast stond, als souvenir kreeg je een badge met je foto op. Het Rio House was een groot succes, dankzij goede prestaties, goed weer en een leuke sfeer konden we vele mensen warm krijgen om een balletje te slaan en hen kennis laten maken met de golfsport.

We willen alle supporters enorm bedanken voor massaal mee te supporteren en onze Belgische toppers aan te moedigen. Tot binnen 4 jaar op de Olympische Spelen in Tokio waar Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts opnieuw zullen schitteren!

Bekijk het volledige fotoalbum met sfeerbeelden, de avonturen van Birdie en foto's 'achter de schermen' hier (klik hier)

Hieronder vind je nog een leuke collage met beelden van in Rio:

Klik hier voor alle resultaten van de Olympische Golf Spelen