Thumbnail pagina

US Open 2012 - de tweede Major van het jaar op Sporting Golf!

Het US Open Golf Championship is na de Masters de tweede grote afspraak waarvoor de kleppers van zowel de US PGA als de European Tour present tekenen. Nestel je van 11 tot 17 juni op de eerste rij en mis geen minuut, dankzij Sporting Golf!


De Amerikanen doen het traditiegetrouw altijd goed op eigen bodem. Sinds 1950 werd de US Open slechts een handvol keer niet door een Amerikaan gewonnen. De grote publiekstrekker Tiger Woods wil topfit aan de start van de US Open staan, in de hoop zich bij het selecte clubje van viervoudige winnaars te scharen. Om te winnen moet hij het in de The Olympic Club in San Francisco, California wel beter doen dan het kransje favorieten met ronkende namen.


Zo heb je Bubba Watson, de Amerikaan die het groene jasje van de Masters om de schouders kreeg en zijn landgenoot Matt Kuchar die het Players Championship op zijn conto schreef. Naast de Europese toppers Lee Westwood en Martin Kaymer zullen alle ogen echter gericht zijn op de verrassende winnaar van de US Open 2011, Rory McIlroy.


Er is veel gebeurd in het leven van McIlroy sinds hij vorig jaar de Congressional Country Club in Washington, D.C. veranderde in zijn persoonlijke speeltuin. Hij werd de jongste US Open-kampioen in 88 edities.


De bescheiden, 23-jarige Noord-Ier uit Holywood ontpopte zich tot een ware Hollywoodsensatie. Hij brak of evenaarde 12 US Open-records richting een eight-stroke overwinning, begon onder meer te daten met tennisster Caroline Wozniacki en kwam op 4 maart 2012 op de eerste plaats van de wereldranglijst


Voor fans en media is Rory McIlroy golf?s next big thing. Bij winst in San Francisco is hij de eerste golfer die zichzelf opvolgt sinds Curtis Strange dat deed in 1989.


Volg de US Open van 11 tem 17 juni live op Sporting Golf!