Thumbnail pagina

Verleng tijdig je intelligente federatiekaart voor het golfseizoen 2016!

Sinds 2015 heeft iedereen een intelligente federatiekaart. Het kaartje zelf wordt pas vervangen na 3 jaar, maar elk jaar dien je het via je lidmaatschap in je home club te verlengen. Kom in het golfseizoen 2016 dus niet voor verrassingen te staan en vernieuw tijdig je lidmaatschap ?n de daaraan gekoppelde intelligente federatiekaart! Zo voorkom je dat je toegang tot de VVG-app, het greenfee spelen, handicap registratie, toegang tot i-Golf Interactive, online inschrijven voor wedstrijden, toegangscontroles, ballenautomaten...alsook je golfverzekering niet vervallen zonder geldige federatiekaart.

Wat moet je doen om je kaart te verlengen?

Je kaart wordt automatisch verlengd voor 2016 als je je federatiebijdrage ?n lidmaatschap aan je club betaalde voor 2016. Na betaling vernieuwt je homeclub jouw kaart, jij hoeft dus niets extra te doen. Wanneer je je lidmaatschap niet verlengde of wanneer je de jaarlijkse federatiebijdrage niet betaalde aan je club dan zal de federatiekaart vervallen op 31/03/2016 met de daaraan gekoppelde voordelen die je verkrijgt als VVG-golfer!

Natuurlijk krijgt elke nieuwe golfer in 2016 wel een kaart opgestuurd. Ook als je wijzigt van home club, zal je nieuwe club een nieuwe kaart voor je aanvragen bij de Koninklijke Belgische Golf Federatie.


Veelgestelde vragen over de federatiekaart:


- Hoe ziet men in het buitenland mijn actuele handicap?
Er zijn 2 mogelijkheden: ofwel toon je de digitale versie van de federatiekaart in de gratis VVG-app. Ofwel surft de club waar je wenst te spelen naar www.golfbelgium.be en klikt door naar 'check validity of federation card'. Hier dient de club je federaal nummer en geboortedatum in te geven, waarna jouw actuele status verschijnt.


- Kan ik rechtstreeks aansluiten bij de federatie?
Neen, dit kan niet. In Belgi? dien je je lid te maken van een golfclub om gefedereerd te zijn. Er zijn echter heel wat clubs die op jouw doelgroep inspelen. Je kan je immers al registreren als lid bij verschillende clubs aan voordelige tarieven (kaart en hcp-registratie inbegrepen). Je kan de contactgegevens van onze 54 golfclubs terugvinden via deze link.

Deze clubs bieden o.a. hiervoor de tweekleurige federatiekaart aan, als alternatief als je niet vaak speelt of een greenfee-speler bent. Klik hier voor meer info over de tweekleurige federatiekaart


- Indien ik slechts enkele keren per jaar speel, dien ik me dan lid te maken van een golfclub of mag ik spelen zonder federatiekaart?
Je dient steeds in het bezit te zijn van een federatiekaart, ook al speel je maar enkele keren per jaar golf. Zo niet, ben je niet verzekerd en ben je een gevaar voor jezelf ?n je medespelers.