Thumbnail pagina

Vlaamse regering kleurt golfzones in in Sterrebeek en Tervuren

Golf en Ruimtelijke Ordening is een belangrijk thema voor de VVG en na onze oprichting in 2001 werd er in samenwerking met Departement Ruimtelijke ordening van de Vlaamse Overheid hard gewerkt aan een oplossing voor de bestaande zonevreemde terreinen ?n ook voor nieuwe terreinen.
Dit harde werk resulteerde in het golfmemorandum voor bestaande terreinen in 2003 en in een golfmemorandum voor nieuwe terreinen in 2006.  Beide 'golfmemorandummen' zijn  in uitvoering en komen nu tot zichtbare resultaten.

Voor het verschijnen van het Golfmemorandum waren er al elf terreinen officieel erkend als golfzone. Dat waren de Kempense, Kampenhout, Royal Antwerp, Ternesse, Royal Latem, Spiegelven, Waregem, Rinkven, Oudenaarde, Palingbeek en de Brabantse.  Deels door de inspanningen van de Commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu van de VVG en uiteraard de clubs zelf kwamen er daar nog tien bij. Keerbergen, Millennium, Damme, Beveren, Royal Zoute, Royal Ostend Cleydael, Winge en sinds 16/12 ook Ravenstein. Ook heel wat andere golfbanen zijn op weg naar inkleuring oa. Limburg GCC, Flanders Nippon Hasselt, Bossenstein, Olen en Steenhoven.

Op vlak van nieuwe terreinen en uitbreidingen zijn er concrete resultaten in Damme (uitbreidingszone 9 holes), Westgolf (extra 3 holes), Beveren (aanleg 9 holes op 30 ha) en Hof ter Hille (27 holes) in Oostduinkerke waar de werken gestart zijn of kortelings zullen starten.   

Recentelijk kwam hier de inkleuring van Sterrebeek bij waardoor nu bouwvergunning kan aangevraagd worden. 

Golf & Ruimtelijke Ordening was dus lang een moeilijk punt maar na veel geduld komt er nu toch beweging in heel wat dossiers die hopelijk de groei van golf in Vlaanderen zullen stimuleren.