Thumbnail pagina

Volg het World Tour Championship in Dubai via onze partner Sporting Telenet

Half november luidt het World Tour Championship in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, traditiegetrouw het einde van de Europese PGA-Tour in. De 60 beste golfers van het voorbije jaar strijden op de Earth-baan van de Jumeirah Golf Club voor een prijzenpot van zo?n 10 miljoen Amerikaanse dollar. Ook onze nationale golftrots Nicolas Colsaerts tekent present in Dubai.


Ook vorig jaar was Colsaerts van de partij op het laatste grote toernooi van het jaar. De Brusselaar eindigde toen in de middenmoot op de 34ste plaats. Eindwinnaar in 2012 was Rory McIlroy. De Noord-Ier eindigde met vijf birdies en won met een totaalscore van -23. Justin Rose toonde de wereld dat voortaan ook met hem rekening moest worden gehouden. De Brit finishte met een baanrecord van 62, tevens zijn laagste professionele score in Europa, en eindigde op een knappe 2de plaats. Ook dit jaar behoren beide heren tot de topfavorieten.

Volg het laatste grote golftoernooi van het jaar van 14 tot 17 november live en exclusief op Sporting Golf!Programma Sporting Golf november:

- 4 tot 10 november: Turkish Open, The McGladrey Classic

- 14 tot 17 november: DP World Tour Championship, Dubai