Thumbnail pagina

VVG organiseert rondetafelgesprekken over jeugdbeleid 2020

De bedoeling is de clubs aan het woord te laten, in co?rdinatie van de VVG jeugdwerkgroep, om goede inzichten te krijgen in de sterkte en zwakten van het jeugdbeleid in Vlaanderen.

De VVG werkt hard voor haar clubs, onder andere op vlak van jeugdbeleid. Met het VVG-Jeugdsportfonds wil de VVG haar clubs een flinke duw in de rug geven met betrekking tot het uitwerken en verbeteren van hun jeugdwerking. Aan de hand van subsidies - voor 2015 werd opnieuw een mooi totaalbedrag van 82.338? verdeeld over 32 clubs - en het uitreiken van labels willen we de clubs motiveren meer jeugd aan het golfen te zetten.

Het doel van het Jeugdsportfonds is uiteindelijk om meer jeugdleden aan het golfen te krijgen en een stijging te zien wat betreft wedstrijddeelname van deze doelgroep. Na evaluatie stellen we echter vast dat het aantal jeugdleden na 7 jaar Jeugdsportfonds stagneert en dat er een daling is in wedstrijd deelname. Daarom organiseert de VVG vanaf dit jaar 4 zonale jeugdvergaderingen, om het project te evalueren en meer inzicht te krijgen in de jeugdwerking in het algemeen. In januari waren zone Oost- & West-Vlaanderen aan de beurt alsook Limburg & Kempen. In februari volgen zone Vlaams-Brabant & Brussel en Antwerpen.

Klik hier om meer te lezen over het VVG-Jeugdsportfonds