Thumbnail pagina

VVG stage Turkije 2012

Zoals ieder jaar trekt de VVG dankzij Corendon Golf tijdens de Krokusvakantie met 12 spelers naar Turkije om er te gaan trainen in schitterende & ideale omstandigheden. De groep wordt begeleid door VVG coaches Frank Dhondt en Patsy Van Baarle en sporttechnisch co?rdinator van de VVG, Karine Guerman.

De 12 geselecteerden voor dit jaar zijn:

Jongens: Jack Van De Heyning (R. Antwerp), Jan Jr Swinnen (Millennium Golf), Arnaud Bal (Brasschaat Open G.&C.C.), Kristof Ulenaers (Limburg G.&C.C.), Giovanni Van Breda (Ternesse G.&C.C.) en Lars Masyn (Millennium Golf)

Meisjes: Valerie Serrien (R. Antwerp), Charlene Van Innis (K.G.C.B.), Marie-Isabel Theuwis (Millennium Golf), Julie Tournier (Millennium Golf), Anna Theuwis (Millennium Golf) en Marlies Vandersnickt (Brabantse Golf) 

Zaterdag 18 februari

Op de luchthaven in Zaventem viel het op dat er veel Belgen op vakantie vertrokken. Onder het vele volk zaten er ook heel wat golfers. Niet alleen de VVG vertrok op stage naar Turkije maar ook de ploegen van het Belgium Team (met oa. Ga?tan Van Baarle, Alan De Bondt, Thomas Detry, Cedric Van Wassenhove, Gommaar D'hulst, Yohann Cauwenbergh, Charlotte De Corte, Camille Richelle, Leslie Cloots en Valentine Gevers van de VVG) trokken naar Belek, en dit ter voorbereiding van het WK 2012.

Het vertrek van de VVG ploeg begon jammer genoeg met een valse noot. Lars Masyn moest noodgedwongen afmelden voor de stage wegens griep. Hij zal gemist worden! De groep wenst Lars veel beterschap toe!

Na een goede vlucht lag iedereen omstreeks 03u00 in bed.

Zondag 19 februari

Na een korte nacht vertrok iedereen om 9u30 naar de golf voor de 1ste afslag van 10u10. Ondanks het zonnetje was het ijkoud in Belek! Vanwege de korte nachtrust werd er beslist om 's morgens maar 9 holes te spelen in een scramble formule.

Flight 1: Jack & Jan tegen Valerie & Charlene
Flight 2: Arnaud & Krtof tegen Marie-Isabel & Julie
Flight 3: Giovanni, Anna & Marlies

Tijdens de namiddagtraining werd er gewerkt op kort spel. Het accent lag bij het putten op concentratie, techniek & uithouding. Naast het putten werd er ook een short game test afgenomen.

Traditie getrouw wordt er ook iedere avond een speech gehouden. De aftrap werd hier gegeven door Jack & Marie-Isabel met als onderwerp: wat is goede & slechte coursemanagement?

op onze Facebook pagina kan je meer sfeerbeelden volgen. 

 

 

Maandag 20 februari

Iedereen moest weer vroeg uit de veren voor het ontbijt van 07u00. Op het programma stond de Sultan, de baan waarop er dit jaar het WK voor heren wordt gespeeld. Het is een lange baan met heel veel water. De eerste afslag was voorzien om 8u10. De weersomstandigheden waren ideaal om te spelen, de zon was van de partij met een aangename dagtemperatuur.

Op het parcours kwamen we de boys van het Belgian Team tegen, zij hadden iets minder geluk met hun starttijd van 07u00.

Vandaag werd er op de Sultan voor een kaart gespeeld. De meisjes kregen enkele aandachtspunten mee op de baan: routine en het invullen van een scoresaver.

De indeling van de flights zag er als volgt uit:
Flight 1: Arnaud, Jack & Frank
Flight 2: Jan, Gianni & Kristof
Flight 3: Anna, Marie-Isabal, Valerie & Karine
Flight 4: Julie, Charline & Marlies

De scores waren niet echt denderend. Nochtans lag de baan er perfect bij. De beste score van de dag was voor Arnaud met 81.

De namiddagtraining ging van start om 14u45.
De meisjes trainden op putting m.n. basishouding, pendelbeweging en afstandsgevoel. Bij het chippen werd er geoefend op de basis, landingszone en juiste clubkeuze. De meisjes sloten hun training af met up & down spelen rond de chippinggreen.
De jongens begonnen hun training ook met putting met als oefening 100 ??n meter putts holen vanuit 4 verschillende posities. Tijdens de chipping was er net zoals bij de meisjes aandacht voor de landingszone en juiste clubkeuze. De training werd bij de jongens afgesloten op de driving range met aandacht voor de oplijning, routine & houding.

De dag werd afgesloten door een speech van Julie & Gianni. Zij hadden het over hun beste ronde ooit. Voor Julie was dit een +4 op Cleydael G.C. en voor Gianni ook een +4 op Ternesse G.&C.C.
Morgen is het de beurt aan Arnaud & Marlies om te speechen.

Op woensdag zal er op de TAT course de traditionele wedstrijd jongens tegen de meisjes worden gespeeld. Er is echter ??n probleem, de jongens zijn in de minderheid. Hoe zal dit worden opgelost? Morgen hierover meer.

                    

Dinsdag 21 februari

Iedereen kon vandaag wat slaap inhalen. De eerste afslag was pas om 10u24 op de National G.C. Net zoals de voorbije dagen was er weer een stralend zonnetje. Ideaal weer dus om te spelen.

Ook vandaag werd er voor een kaart gespeeld. De jongens hebben op eigen vraag van de tiger tees gespeeld, geen evidentie als je weet dat de baan dan 6429 meter lang speelt. De baan was niet alleen lang maar ook technisch: smalle fairways & harde greens.

De flights werden als volgt ingedeeld:
Flight 1: Julie, Charline, Anna & Patsy
Flight 2: Marlies, Valerie, Marie-Isabel & Karine
Flight 3: Kristof, Arnaud & Frank
Flight 4: Jan, Gianni & Jack
Jack had vandaag een mindere dag. Hij had enorm veel last van maagkrampen. Tegen de avond voelde hij zich wel al stukken beter.

De namiddagtraining werd afgesloten door een kwalitietstraining op de driving range.

Tijdens de speeches waren Marlies & Arnaud aan de beurt. Zij moesten het hebben over de beste baan die ze ooit hadden gespeeld. Voor Arnaud was dit op de Abu Dhabi National en voor Marlies op de golfbaan van Wimereux. Morgen geven Jan & Valerie een speech.

Op woensdag staat de traditionele wedstrijd jongens tegen de meisjes op het programma. Eerste afslag is om 08u03.
De captains van de ploegen zijn Jack en Marie-Isabel. Zij hebben hun ploegopstelling reeds doorgegeven. Het leuke nieuws is dat de jongens wel met 6 zullen zijn. De 6de man is namelijk Cedric Naenen. Cedric logeert met zijn ouders in de Cornelia en hebben via de website gelezen dat de jongens maar met 5 zouden zijn voor de traditionele match. Cedric was eerste reservespeler bij de jongens voor deelname aan de stage in Turkije.

De match zal in de volgende formule worden gespeeld: 9 holes in fourbal (3 holes foursome, 3 holes greensome en 3 holes 4BBB) gevold door 9 holes in single.

1ste flight: Anna & Julie tegen Jack & Jan 
Single:Anna vs Jan & Julie vs Jack
2de flight: Marlies & Marie-Isabal tegen Arnaud & Kirstof
Single: Marlies vs Kristof & Marie-Isabel vs Arnaud
3de flight: Valerie & Charline tegen Gianni & Cedric
Single: Valerie vs Cedric & Charline vs Gianni

Dat de beste mogen winnen! 

Woensdag 22 februari

Vandaag werd de match de jongens tegen de meisjes gespeeld. De 1ste afslag was om 8u03 waardoor iedereen vroeg uit de veren moest. Het ontbijt was 07u00. De weersomstandigheden waren goed alleen was het zonnetje deze keer niet van de partij.

De eerste 9 holes van de match werden gespeeld in foursome, greensome & 4BBB.
De resultaten na 9 holes:
Foursome:
Flight 1: Anna & Julie verliezen met 2 down tegen Jack & Jan
Flight 2: Marlies & Marie-Isabel winnen met 1 up tegen Arnaud & Kirstof
Flight 3: Valerie & Charline verliezen met 1 down tegen Gianni & Cedric
Tussenstand: 1 - 2 voor de jongens

Greensome:
Flight 1: Anna & Julie winnen met 2 up tegen Jack & Jan
Flight 2: Marlies & Marie-Isabel spelen AS tegen Arnaud & Kirstof
Flight 3: Valerie & Charline spelen AS tegen Gianni & Cedric
Tussenstand: 3 - 3 gelijk

4BBB:
Flight 1: Anna & Julie winnen met 2 up tegen Jack & Jan
Flight 2: Marlies & Marie-Isabel verliezen met 2 down tegen Arnaud & Kirstof
Flight 3: Valerie & Charline spelen AS tegen Gianni & Cedric
Tussenstand: 4.5 - 4.5 gelijk 

Singles:
Anna verliest met 3&2 tegen Jan
Julie verliest met 3&2 tegen Jack
Marie-Isabel speelt AS tegen Arnaud
Marlies speelt AS tegen Kristof
Valerie verliest met 3&2 tegen Cedric
Charline speelt AS tegen Gianni

De jongens haalden de overwinning binnen met 9-6 als eindstand. Proficiat!

De namiddagtraining startte om 14u30. De meisjes trainden op chipping en de kleine pitchbeweging met als doelstelling de bal proberen uit te holen.
De jongens hebben technisch zitten werken op chipping, pitching, lob & bunker.

Jack heeft spijtig genoeg de namiddagtraining moeten verlaten vanwege zijn maagklachten. We hopen dan ook dat hij snel weer de oude wordt.

De speeches werden door Jan & Valrie gegeven met als onderwerp: de 3 federaties en hun doelstellingen.

 

Donderdag 23 februari

Er werd vandaag voor de 2de maal op de Pasha gespeeld. De 1ste afslag was om 8u04 en de weersomstandigheden waren zoals de voorbije dagen ideaal!

De indeling van de flights zag er als volgt uit:

Flight 1: Jan & Arnaud
Flight 2: Kristof & Gianni
Flight 3: Julie, Marie-Isabel & Charline
Flight 4: Marlies, Valerie & Anna

De scores van de jongens waren vandaag zeer goed. Gianni speelde +4 (41 stb), Kristof +9 (36 stb), Arnaud +3 (36 stb) &n Jan +7 (34 stb)
Bij de meisjes deed Anna het uistekend met 38 punten stb. Marie-Isabel had de beste brut score bij de meisjes met 81.

De namiddagtraining ging van start om 14u45.
De jongens begonnen hun training met picthing. Ze werkten op afstandscontrole (shots van 30m tot 110m), loft - en snelheidscontrole. Op het einde werd er een puttingwedstrijd gehouden.
De meisjes trainden op bunkershots, pitching & target golf. Er werd ook gewerkt op lange putts. De meisjes eindigde hun training met een competitie 18 holes van 1 meter putts. Er werd tijdens de training ook gesproken over de golfronde die ze in de voormiddag hadden gelopen.

Met Jack, die een maaginfectie & buikvirus heeft, gaat het ondertussen al iets beter maar nog niet super. Hopelijk komt hij er snel terug bovenop.

Kristof & Charline sloten de dag af met hun speech over routines, orde en tempo.  

Vrijdag 24 februari

Vandaag werd er voor de 2de maal op de Sultan gespeeld onder een stralend zonnetje. De 1ste afslag was om 8u20.

De flights voor vandaag waren:
Flight 1: Cedric, Jan & Kristof
Flight 2: Arnaud & Gianni
Flight 3: Julie, Anna & Marlies
Flight 4: Charline, Marie-Isabel & Valerie 

Arnaud bracht met +8 de beste brut score binnen. Marlies had de beste net score met 37 punten stb.

De namiddagtraining begon om 14u45.
De jongens werkten op putting (50 put-test). Na de putting hebben ze getraind op hun bunkershots. 
De meisjes hebben net zoals de jongens gewerkt op putting (50 put-test en lange putts) Doelstelling van de lange putting was om afstandsgevoel op te bouwen en meer competitiegevoel met de hole te krijgen.
De training werd be?indigd met 2 spelopdrachten over putting. 

Er werd tijdens de stage ook een klassement bijgehouden. Een klassement voor gemiddelde scores & gemiddelde scores + resultaten puttingtesten.
Bij de meisjes won Marie-Isabel het brutto klassement.
Anna won het netto klassement. Zij won ook in het klassement gemiddelde scores + puttingtesten.
Bij de jongens won Arnaud zowel het brutto klassement als het netto klassement.
Jan won het klassement gemiddelde scores + puttingtesten.

De laatste speech werd gegeven door Anna. Zij had het over de verwachtingen & doelstellingen van deze stage.