Thumbnail pagina

VVG stelt Kampioenschappen 2014 voor

Naar aanloop van onze Mediadag op 14 maart, zullen we deze week elke dag een kalender aan jou voorstellen. Voor elke doelgroep en elk spelniveau biedt de VVG immers de gepaste wedstrijdformules aan! Beginnen doen we vandaag met de Kampioenschappen 2014: de competitieve VVG-kalender waarbij gestreden wordt voor d? golftitels van Vlaanderen.

Met maar liefst drie opeenvolgende competities mogen de senioren het wedstrijdseizoen ?afslaan? met voor elk niveau wat wils. De ?Interclubs Super Senioren? worden gespeeld op 13 mei op de baan van Rinkven en deze wedstrijd is toegankelijk voor mannelijke spelers vanaf 65 jaar en vrouwen vanaf 60 jaar. Deelnemers dienen hiervoor in het bezit te zijn van handicap 26,4 of lager en inschrijven kan via de club. 

Het ?Kampioenschap van Vlaanderen Senioren Single Stroke Play? vervolgens vindt plaats op 3 en 4 juni met als locatie Limburg G.&C.C. Dit Kampioenschap is toegankelijk voor mannelijke spelers geboren in 1959 of vroeger en met een max. hcp. van 16,4. Als vrouw dien je geboren te zijn in 1964 of vroeger en in het bezit te zijn van een max. hcp. 18,4. Er wordt gestreden voor de titel ?Kampioen van Vlaanderen bij de Senioren? alsook bij de Dames, de Heren en de Super Senioren.

Om deel te nemen aan het ?Honda Senioren 4BBB-Kampioenschap? vervolgens dien je gezamenlijk een handicap voor te leggen van max. 35,0. De wedstrijd gaat door op 17 juni en inschrijven voor beide Kampioenschappen kan via i-Golf.

De kalender wordt vervolgd met de ?Facilicom golfweek?. Van 27 t.e.m. 29 juni vindt immers de ?Facilicom Amateur Open of Flanders? plaats op Flanders Nippon G.&B.C. Hasselt. Je merkt het: vanaf dit jaar zal deze grootse wedstrijd ? als onderdeel van de Federal Tour - doorgaan over drie i.p.v. twee dagen waardoor het een categorie krijgt op de wereldranking. Hierdoor zullen de nationale toppers aanwezig zijn en zullen we opnieuw kunnen genieten van prachtig golf!

Enkele dagen later is het de beurt aan onze jongere talenten met de ?Facilicom Junior Open of Flanders? te Keerbergen, waar de deelnemers er in 4 categorie?n ? U12, U14, U16, U18 - zullen strijden voor een mooi resultaat. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Junior Tour KBGF. In categorie U12 dienen de jongens in het bezit te zijn van een max. hcp. 19,4 en de meisjes van een max. hcp. 25,4. Jongens U14 dienen een max. hcp. van 15,4 voor te leggen en de meisjes van 21,4. In de categorie U16 heb je als speler een max. hcp. van 11,4 (jongens) en 17,4 (meisjes) en in categorie U18 ten slotte max. hcp. 7,4 voor de jongens en 13,4 voor de meisjes.

Bovendien mag de 'overall' winnaar bij de jongens en de meisjes naar huis met de wisselbeker 'David Petrie Challenge'.

Stip ook alvast 30 en 31 augustus aan voor de halve finales van de ?Telenet Beker van Vlaanderen?. Met Telenet als titelsponsor, zal deze grootste recreatieve amateurwedstrijd van Vlaanderen kunnen doorgroeien naar een hoger niveau en krijgt ze een nieuw elan. Als speler neem je deel door mee te spelen in ??n van de 46 kwalificatiewedstrijden die gespeeld worden in 6 categorie?n over 18 holes. De winnaars worden vervolgens uitgenodigd voor deelname aan de halve finales. D? grote finale vindt dit jaar plaats op 27 september met als locatie Cleydael G.&C.C.

Voor de allerkleinste VVG-spelertjes ten slotte ? geboren tussen 2001 en 2007 ? is er ook dit jaar de VVG Kids Tour. Er wordt gespeeld in 4 zones (elk 3 wedstrijden) met d? apotheose op 14 september want dan vindt het ?Kampioenschap van Vlaanderen Kids? plaats op Waregem Golf. Om te kunnen deelnemen dien je als spelertje onder 10 jaar in het bezit te zijn van een baanpermissie en als je tussen 10 en 12 jaar bent is een GVB vereist. Als 13-jarige dien je een handicap voor te leggen. Inschrijven kan via i-Pass of op de interactieve kalender via . 


Klik hier voor de kalender