Thumbnail pagina

VVG stelt Ladies kalender 2014 voor

Naar aanloop van de Mediadag op 14 maart, stelt de VVG deze week elke dag een kalender aan jou voor. Vandaag is dit de Ladies kalender die zowel de startende als de meer ervaren speelster verwent met mooie wedstrijden.


De dames bijten de spits af op 17 maart met de ?Wake Up Competition? op Golfclub Beveren. Er worden 9 holes gespeeld in 4BBB. De wedstrijd wordt afgesloten met een golfquiz waarna referee Willy Ruyters de resultaten met de dames zal bespreken.

De ?1ste Starterstrofee? vormt de volgende competitie op de dameskalender. Deze wedstrijd is in het leven geroepen voor beginnende speelsters en vindt dit jaar plaats op 28 april te Golfclub Kampenhout. Op die manier kunnen starters, samen met dames op hetzelfde niveau, een ander terrein verkennen. Om te kunnen deelnemen, moet je een handicap hebben tussen 26,5 en 36.

Op 26 mei vervolgens vormt de golfbaan van Bossenstein G.& P.C. de locatie voor de ?Follow-up Competition?. De wedstrijd is bedoeld voor Ladies in categorie 2 (hcp. 18,5 ? 26,4). Gezien deze dames al wat spelervaring hebben, brengt deze competitie hen wat meer uitdaging.

De ?Cap-Am? wordt dit jaar gespeeld op 16 juni te Millennium Golf. Deze wedstrijd wordt gespeeld door de Ladies Captain en 3 clubspeelsters, die elk uit een andere categorie komen: Cat. 1 van hcp. 0-18,4, Cat. 2 van hcp. 18,5-26,4 en Cat. 3 van hcp. 26,5-36,0.

Naast de eerste editie in april, vindt op 8 september de tweede ?Starterstrofee? plaats en dit op R.A. Anderlecht G.C. Ook hier kunnen starters met handicap tussen 26,5 en 36,0 inschrijven en dit via de club. Nadien worden de resultaten van beide ?Starterstrofee?n? opgeteld en dit om de competitieve geest van de dames te stimuleren.

De volgende wedstrijd ?Brainteam? wordt gespeeld op 29 september op de golfbaan van Rinkven. Er wordt gespeeld in Texas Scramble en een club kan inschrijven met 4 speelsters. Hiervan dienen twee dames uit categorie 1 te komen (hcp. 0-18,4) en twee dames uit categorie 2 (hcp. 18,5-26,4). De competitie wordt gespeeld in teams, bestaande uit twee dames van ??n club samen met twee dames uit een andere club.

De ?Jaarlijkse Vergadering van de Ladies Captains? sluit het seizoen op 24 november af op Golfclub De Kluizen.

Inschrijven voor de wedstrijden kan via de club en de damesverantwoordelijke.

Klik hier voor de volledige kalender