Thumbnail pagina

VVG Topsportschool Golf Hasselt krijgt positieve evaluatie

 

Zoals u wellicht in de pers heeft gelezen werden de verschillende sporten met een Topsportschool ge?valueerd door www.sport.vlaanderen en de minister van Sport.

 

Positieve evaluatie voor Golf

 

Golf werd onder andere dankzij de goede recente sportieve prestaties (winst EK-18, 8e plaats WK), de  omkadering met nationale en internationale experten als positief aanzien.  Ook de noodzakelijkheid van de topsportschool werd aangetoond gezien de zeer hoge technische vereisten van onze sport.  Daarenboven blijken meer dan 70% van onze spelers met een internationaal palmares een topsportschoolverleden te hebben.

 

Werkpunten

 

Natuurlijk kreeg ook golf enkele werkpunten mee. 

 

Het eerste werkpunt is: de einddoelstellingen van de Topsportschool moeten aangepast worden op de selectiecriteria van het BOIC.  Van zodra deze criteria bekend zijn (najaar 2012) zullen de doelstellingen door de VVG hierop aangepast worden. 

 

Het tweede werkpunt is het imago van de topsportschool inzake studieniveau bijstellen.  Daarom werd een brochure uitgebracht over de Topsportschool Golf.  Deze brochure kan u hier digitaal nalezen en werd verstuurd naar alle pro?s, jeugdverantwoordelijken en voorzitters van de VVG clubs.  Op deze manier zijn zij correct en volledig ge?nformeerd dat Golf en Studie evenwaardig belangrijk zijn en dat wordt ook aangetoond met een belangrijk sportief palmares ?n een studie palmares.

 

Handbal, Atletiek, Judo

 

Wat de evaluatie betreft van onze collega sporten willen wij meedelen dat wij het stopzetten van sommige richtingen jammer vinden gezien de Topsportscholen ongeveer 10 jaar bestaan en de oudst afgestudeerde leerling nu ongeveer 25-26 jaar is.  Wanneer u weet dat een sporter pas op 28 zijn piek bereikt is het nu vroeg om definitieve beslissingen te nemen.  Voor alle duidelijkheid betekent het stopzetten van een richting niet het stopzetten van de Topsportschool Hasselt noch Golf.  

 

Sportscholen te Hasselt en Meulebeke

 

Om leerling te worden aan de Topsportschool moet je een topsportstatuut bekomen.  Dat statuut wordt uitgereikt op aanvraag van de VVG door een commissie bestaande uit oa. BOIC en www.sport.vlaanderen. Er bestaan ook sportscholen secundair onderwijs waar je een sport kan kiezen als keuzevak en die toegankelijk zijn voor iedereen.  Vanaf het schooljaar 2011-2012 zijn er in Vlaanderen twee scholen die golf als keuzevak aanbieden nl. Hasselt en Meulebeke.  Zeer positieve initiatieven voor de golfsport maar niet te verwarren met de Topsportschool waar de leerling/topsport vrije dagen krijgt om aan internationale wedstrijden en stages deel te nemen en je de leerstof in kleine groepen en in minder uren ziet.