Thumbnail pagina

Wat een golfzomer!

De aandacht van nationale pers, de internationale golfwereld alsook collega sportfederaties en alle sportinstituten in ons land was zeer groot voor Team Belgium Golf. Voor de tweede keer ooit, de eerste keer was Ryder Cup 2012, was golf te zien op de publieke TV met deskundig commentaar van Karl Vannieuwkerke waardoor heel wat niet-golfers onze sport ontdekten en zin kregen om er mee te starten. Het was dan ook zeer motiverend te vernemen dat enkele clubs daags nadien heel wat vragen kregen over ?hoe start je met golf??. trouwens ??n adres hiervoor: www.starttogolf.be

Het VVG Team deed heel wat promotiewerk tijdens de Spelen. Interviews, initiaties, media informeren, ... Een overzichtje :


Daarnaast waren er ook andere topprestaties deze zomer met oa. winst voor Alan de Bondt in een prestigieus jeugdtornooi, Leslie Cloots die vice-europees kampioen bij de dames werd en de kanonstart van Thomas Detry op de Challenge Tour. Ook bij het Belgian Team waren topprestatie met oa. winst op EK-16 voor Adrien Dumont de Chassart. En Laura Gonzalez won tweemaal op de Symetra Tour in de States, beter gekend als ?the road to LPGA?.

U leest het, Colsaerts en Pieters zijn de vaandeldragers maar ook daarna komen nog heel wat talenten aan. Hopelijk zorgen ze allemaal voor topprestaties ?n geeft dit een boost aan de golfsport en onze clubs.