Thumbnail pagina

Wist je dat al van de Olympische Golf Spelen?!

Golf is opnieuw Olympisch en daar kunnen wij bij de Vlaamse Vereniging voor Golf niet anders als heel enthousiast over zijn! We willen dit enthousiasme graag delen met jullie en jullie alles leren wat je moet weten over golf op de Olympische Spelen. De data dat je voor je TV of computer gekluisterd moet zitten zijn van 11 tot en met 14 augustus, dan strijden Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts voor een gouden medaille en een weekje later van 17 tot en met 20 augustus gaat Chlo? Leurquin voor een top 3 plaats bij de vrouwen.

Op donderdag 11 augustus start Thomas Pieters om 7h52 en Nicolas Colsaerts om 8h14. De tweede ronde op vrijdag 12 augustus zal Pieters starten om 9h47 en Colsaerts om 10h14. Deze starttijden zijn de lokale tijden van in Rio, in Belgi? is het een 5 tal uur later. Belangrijk om te weten is ook dat alle spelers 72 holes Stroke play spelen, met andere woorden is er geen 'cut' na 36 holes, alle spelers gaan mee naar het weekend. Hetzelfde geldt voor het dames tornooi een weekje later. Het deelnemersveld bestaat uit 60 mannelijke golfers en 60 vrouwelijke. Wie na 4 dagen en 72 holes Stroke play de laagste score kan noteren wint de begeerde gouden medaille. Bij een gelijkspel voor een medaille wordt er een play-off georganiseerd over 3 holes om de medaillewinnaars te bepalen.

Op het Olympisch golf tornooi zal er in groepen van 3 gespeeld worden, de starttijden van de eerste twee rondes van het mannen tornooi zijn reeds bekend, u kan deze vinden via Olympische golf starttijden. De starttijden en groeperingen voor het weekend worden gebaseerd op de voorgaande ronde waarbij de leiders telkens als laatste afslaan.

De Olympische golfbaan is aangelegd op Reserva de Marapendi in Barra da Tijuca, dit is ten zuiden van Avenida das Americas en ten noorden van Lagoa de Marapendi. Na de Olympische Spelen wordt dit een publieke baan met als doel golf te promoten in Brazili?. De golfbaan zal ??n van de belangrijkste erfenissen zijn die Brazili? zal overhouden van de Olympische Spelen. De 'par' van de baan zal tijdens de Olympische Spelen op 71 liggen. De totale lengte van de golfbaan is voor de mannen 6522m en voor de vrouwen is de baan 5944m lang.

Architect Gil Hanse is de oprichter en president van het Amerikaanse bedrijf: Hanse Golf Course Design. Hanse is de architect van de Olympische golfbaan in Rio. Samen met co-designer Amy Alcott overkwam hij vele uitdagingen om een topbaan te ontwerpen. Na de Olympische Spelen zal de baan Brazili?'s eerste 'Pay & Play' faciliteit worden.

Voor meer informatie en weetjes klik hier