Thumbnail pagina

Yvonne Fleury en Denise Verhavert naar Zuid-Afrika dankzij winst in Appletiser Ladies Cup

Sinds 2009 organiseert Appletiser in een unieke samenwerking met de VVG en AFG een ?Appletiser Ladies Cup?. Via kwalificatiewedstrijden in 63 clubs kon men zich plaatsen voor de Nationale finale op 30 september 2010 in Rigen?e. De winnaressen van categorie I (Hcp 0 ? Hcp 18.4) en II (Hcp 18.5 ? Hcp 36) van deze Nationale finale veroverden een plaatsje in de internationale finale in Zuid-Afrika. Hier krijgen zij de kans om Belgi? te vertegenwoordigen op de ?International Appletiser Ladies Cup? in Capetown.

Voor de overhandiging van deze twee felbegeerde internationale finaleticketten tijdens de prijsuitreiking was er speciaal een delegatie overgevlogen van Appletiser Europe. En zij gaven deze plaatsen maar al te graag weg: niet overal wordt de eindstrijd zo spannend!

In Categorie I viel de eer te beurt aan een overgelukkige Yvonne Fleury (Cleydael G.C.C.). Door een ex aequo van 33 punten Stableford met Katrien De Cuyper (Wellington Golf), moest er gekeken worden naar de score van de laatste negen holes. Yvonne was hier de beste van beide met 18 punten tegenover 15 voor Katrien. Deze laatste moest jammer genoeg genoegen nemen met de plaats van Runner-up, maar kon zich troosten met een welverdiende Bongo-bon.

In Categorie II was het net even spannend als bij hun ?Cat I.?-collega?s. Denise Verhavert (G.C. Krokkebaas) bracht een kaart binnen van 35 punten Stableford, waarvan 19 ptn. op de laatste negen holes. Deze betere ?back nine? was nodig om winst te verzekeren in haar categorie. Ute Ruppert (G.C.C. Henri-Chapelle) werd eervol tweede, alsook met 35 punten (18 ptn op de laatste negen), maar viste net naast de hoofdprijs.

We kunnen besluiten dat de tweede finale-editie van de Appletiser Ladies Cup er weer eentje was in typisch Belgische weersomstandigheden, maar zeker ook eentje die enorm spannend was met verdiende winnaressen die Belgi? met trots zullen vertegenwoordigen in maart 2011 in Zuid-Afrika.