Thumbnail pagina

Jeugdsportfonds 2015

Klik hier voor het reglement 2015
Klik hier voor het aanvraagformulier 2015
Klik hier voor de inhoud van het bewijsdossier 2015
Klik hier voor de presentatie van de infovergadering

Op 31 maart organiseerde de VVG een infovergadering rond het Jeugdsportfonds. Iets meer dan 50 personen die betrokken zijn binnen de jeugdwerking van hun club waren present. Naast de evaluatie van het Jeugdsportfonds 2014 en bespreking van het reglement 2015 werd er ook een uiteenzetting gegeven rond 'Multimove', een bewegingsprogramma voor kinderen. Het jeugdsportfonds is een VVG-project in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap en Sport Vlaanderen.

Multimove

De uiteenzetting rond 'Multimove' werd gegeven door projectcoördinator Sofie De Bock. 'Multimove' voor kinderen biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is. Door kinderen in uitdagende bewegingssituaties te plaatsen waarbij ze ervaringen opdoen in de 12 bewegingsvaardigheden, wordt hun motorische ontwikkeling geprikkeld. Plezierbeleving staat hierbij centraal. Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie.

Meer informatie rond Multimove kan men terugvinden op www.multimove.be

VVG Jeugdsportfonds

Tijdens het infomoment van het Jeugdsportfonds werden de gegevens van de afgelopen jaren overlopen en vergeleken. Daarnaast werd de evaluatie van het Jeugdsportfonds 2014 besproken. Positief was de toename van het aantal ingediende dossiers, de kwaliteitstoename van de jeugdwerking binnen de clubs en het actief bezig zijn met jeugdbeleid. De negatieve punten uit de evaluatie 2014 waren de geringe toename van het aantal jeugdleden, daling van het aantal jeugdspelers tijdens regionale en nationale wedstrijden en de status quo van de label toekenning.

Voor het Jeugdsportfonds 2015 werden de 2 inhoudelijke aanpassingen besproken. Zo is er de opname van de VVG Junior Trofee en de begeleiding op VVG Kids Trofee wedstrijden door een initiator.

Het VVG Jeugdsportfonds 2015 reikt 12 Birdie-labels en 1 Eagle-label uit. 32 clubs krijgen ondersteuning. Klik hier voor meer

Ga terug naar overzicht Jeugdsportfonds