Thumbnail pagina

Digitale EDS een succes!

EDS 2

Na de lancering van de digitale Extra Day Score reeds 2.500 scores via de App ingebracht

Sinds een aantal weken kunnen golfers een Extra Day Score (EDS) spelen via de GV App.

Een EDS laat je toe om een “vrije ronde” te laten meetellen voor je handicap. Dit is precies de visie van het nieuwe wereld handicap systeem (WHS), die later dit jaar zal worden geactiveerd. De gedachte is dat zoveel mogelijk rondes geregistreerd worden om een betere benadering te geven van het spelniveau. Want men gaat er nog te vaak vanuit dat je meer je handicap niet speelt dan wel. Door meer te meten gaat men er vanuit dat het spelniveau accurater zal zijn dan bij de huidige EGA berekening. Een grotere betrokkenheid bij je spelniveau zal je ook aanzetten om meer te oefenen en wedstrijden te spelen.

In 2016 werden er over een heel jaar 5.000 EDS scorekaarten ingeleverd door clubs. Met de lancering op de App zitten we sinds eind mei al aan de helft op enkele weken tijd.”

Jochem Sueters - Golf Vlaanderen: “We zien alvast veel interesse in deze nieuwe vorm van een qualifying ronde. Het is minder gebonden aan een traditionele clubwedstrijd waardoor we ook andere spelers bereiken. We zien vaak dat er in een club zo’n 150 à 250 fanatieke competitiespelers zijn, en deze zijn goed, begrijp me niet verkeerd. Maar dit betekent wel dat er nog heel wat leden zijn die je niet bereikt. Via deze weg hebben we ook voor deze mensen een aanbod en dat slaat aan.

Er zijn heel wat clubs in Vlaanderen die meteen op de kar zijn gesprongen. Zeker omdat we in een periode zaten waar wedstrijden niet mochten worden georganiseerd. Bovendien en zeer belangrijk, hebben de homeclubs de bevoegdheid om dit al dan niet toe te laten en bepalen ze zelf onder welke voorwaarden.”

EDS 1

Hoe werkt het?

Bij het boeken van een starttijd zal je de mogelijkheid krijgen om EDS (Extra Day Score) aan te vinken. Deze scorekaart is beschikbaar in je App op dag van de teetime. Tevens terug te vinden onder scorekaart. Speel je ronde, vul de scores in, de marker bevestigt je score en je ontvangt onmiddellijk een nieuwe handicap.

Het is duidelijk dat de ingeslagen digitale weg in de toekomst nog een belangrijkere plaats zal innemen.

Hier kun je een filmpje bekijken hoe het werkt. Lukt het niet op jou club, contacteer dan gerust het clubsecretariaat.

https://www.youtube.com/watch?v=r__IXpOrn5I&feature=emb_title